17 Aralık 2011 Cumartesi

EL YAPIMI DENİZ MAHSULLÜ FETTUCCINE

Geçen hafta MSA (Mutfak Sanatları Akademisi)'da İtalyan Yemekleri 2 adlı kursa gittik. 3 saat içerisinde Kuşkonmaz çorbası, Deniz mahsüllü Fettuccine ve marble cheesecake yaptık. Grup olarak ya da eşli bir şekilde gidildiği zaman müthiş eğlenceli bir ortam. Yemek yapmasını hiç bilmeyen bile, çok rahat bir şekilde söylenenleri yapabiliyor. Bu tür workshopları www.biletix.com adresinden de takip edebilirsiniz. Tarif verme işini çok sevdim, o gün yaptığımız deniz mahsüllü fettuccine tarifini de sizinle paylaşacağım.
Malzemeler
· 100 gr. Çiççim karides
· 200 gr. Beybi kalamar / taze
· 50 gr. Iç midye
· ½ adet soğan
· 2 diş sarımsak
· 2-3 dal maydanoz
· 2 gr. Taze fesleğen
· 100 gr. Krema
· 100 ml tavuk suyu
· 3 adet çeti domates
· Tuz-karabiber
· zeytinyağı
Hamuru için;
· 2 adet yumurta
· 200 gr. Un
· Bir tutam tuz
· Zeytinyağı (biraz)
Sosun Hazırlanışı
· Soğan ve sarımsakları ince ince kıyın ve tencerede sotelemeye başlayın
· Deniz mahsullerini tavaya ekleyin (kalamar once – geç piştiği için)
· Tavuk suyu ve kremayı ekleyip suyunu çektirin
· Çeri domates, taze fesleğen ve maydanozu ekleyip ocaktan alın.
Hamurun Hazırlanışı
· Tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun ve streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
· Makarna kesme makinasında once 1 den başlyarak hamuru geçir, en son 7’den geçirdikten
sonra makarna kesme bölümünde makarnalaı kes ve hemen unla..
· önceden kaybatılan suyun içine makarnaları attıktan ve 3-4 dakika sonra haşlanmış olacaktır.
· Makrananın haşlama suyuna kesinlikle yağ koyma !
· Sosun içine makarnaları koy ve karıştırıp servis et..

Hiç yorum yok: