27 Ocak 2012 Cuma

'The Artist' tavsiye edilir!

Oscar Töreni öncesi bütün aday filmleri izlemek istiyorum aslında ama şimdiye kadar dört tanesini izleyebildim sadece. Bugün de 4 numaralı filmi, 10 dalda Oscar'a aday gösterilen 'The Artist'i seyretme şansım oldu. 'The Artist', 1920'li yıllarda Hollywood'u ve sessiz sinemadan, sesli sinemaya geçiş dönemini anlatıyor. Zaten filmin kendisi de sessiz. Her ne kadar başta, 'nasıl izleyeceğim diyalog olmadan?' diye düşündürse de, sonradan filmin akışına kendinizi kaptırıyorsunuz ve hatta çok da zevk alıyorsunuz. Çünkü seçilen müzikler harika, oyunculuk çok iyi ve diyalogları kendi kafanızda yorumlamak da ayrı bir tat veriyor insana. En iyi film ödülünü alır mı bilmiyorum ama bence baya iddialı.



Filmin en dikkat çekici ve bence en sempatik oyuncularından biri de, tabi ki köpek oldu! Golden Globe'a da damgasını vuran Uggie adlı bu köpek, bence tam Oscarlık bir oyunculuk sergiledi. 


Ayrıca filmde Berenice Bejo'nun canlandırdığı Peppy Miller karakterinin, George Valentin'in ceketiyle kendi kendini sevdiği sahneye bayıldım :)




Hiç yorum yok: